Open water zwemmen is een tak van wedstrijdzwemsport die zich afspeelt in het buitenwater. In meren, kanalen, recreatieplassen en op zee.

Nederland kent een rijke historie in het open water zwemmen met ook internationaal succes, is het buitenzwemmen populair. Voor wie nog nooit in aanraking gekomen is met open water zwemmen en graag buiten actief bezig is, probeer het eens. Het is een van de meest pure vormen van wedstrijdzwemmen. Naast techniek en conditie is het een sport waarin het tactische aspect ook belangrijk is. Navigeren in het water, positie kiezen in een groep, op het juiste moment toeslaan en dan ook nog goed je energie weten te verdelen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd en beschik je over zwemervaring? Neem dan contact met ons info@zvzeelandia.nl 

 

Hoi! Mijn naam is Kayleigh Kloet. 

ik ben sinds 2007 lid bij Zeelandia, nadat ik mijn zwemdiploma A, B en C en zwemvaardigheid 1, 2, en 3 had behaald. Sindsdien zwem ik in het binnenbad en neem ik deel aan open water wedstrijden. Het zwemmen bij Zeelandia is tijdens de trainingen en bij de wedstrijden altijd super gezellig. We zijn met elkaar een hechte club!

 

Naast het zwemmen volg ik een trainerscursus, zodat ik meer bekend wordt met alle technieken die er zijn de dingen die ik daar leer toe kan passen om de prestaties van de zwemmers te verbeteren